Kultur & Kommunikation
August 2010
   
FOR 119 MIO.KR PROJEKTFINANSIERING DE SENESTE ÅR

Billedet af de kommende års finanslove tegner dystert; der skal skæres dybt i de store offentlige serviceområder. Det lader dog til, at udviklingsmidlerne i regeringens globaliserings-strategier og hjælpepakker, de regionale vækstfora og EU’s Fonde er intakte, hvilket gør det mere aktuelt end nogensinde at overveje, hvorvidt kommunen kan initiere udviklingsprojekter med finansiering udefra.

Vi fik lyst til at lave et regnestykke og se, hvor mange eksterne projektmidler Kultur & Kommunikation har skaffet til sine opdragsgivere gennem de seneste 2 år. Det blev til 119 mio. kr. hentet i statslige, regionale og europæiske støtteordninger og puljer.

   
   
Fra udvikling til implementering

I Kultur & Kommunikation er vi ofte med hele vejen: fra udvikling af ide og vision over rekruttering af deltagerkreds til implementering, hvor vi fungerer som projektledere og facilitatorer.

Vi har gode kontakter til landets forsknings- og uddannelsesmiljøer, til centraladministrationen, erhvervsorganisationer og virksomheder. Det gør, at den vigtige rekruttering bliver effektiv og overbevisende.

Nedenfor kan du læse om vores resultater - tøv ikke med at kontakte os for et møde om jeres muligheder.

   
   

INNOVATIONSKRAFT pA GYMNASIER I REGION HOVEDSTADEN FOR 27 MIO.!

Kultur & Kommunikation bidrog fra starten til den strategiske udvikling af det treårige gymnasieprojekt om innovationskraft og entreprenørskab i Region Hovedstaden, skrev ansøgningen, og Kirsten fører nu projektet til dørs som projektudvikler.

Projektet kommer til at omfatte i alt 26 gymnasier, der skaber en ny gymnasiepædagogik, hvor eleverne lærer at sætte deres teoretiske viden i spil og skabe værdi for andre. Mere end 220 lærere bliver undervist i innovativ didaktik. Over 40 ledere får styrket deres innovationsledelse. 500 – 1.000 elever deltager i projekter, konkurrencer og aktiviteter. Regionens innovationskraft styrkes.

Det er stort og ambitiøst – og det virker!

Innovationskraft finansieres med 50 % fra EU Socialfond, 25 % fra Region Hovedstaden og 25 % fra gymnasierne selv.

Læs mere her eller kontakt Kirsten på tlf. 2291 3868 for nærmere oplysninger.

   
   

Next Generation

 

 

Den Europæiske Fond for Regional Udvikling

NEXT GENERATION, HØJTUDDANNEDE IVÆRKSÆTTERE OG INTRAPRENØRER – Danmarks største innovationssamarbejde

De centrale partnere i projektet er Københavns Universitet, CBS og DTU, og dette samarbejde er i sig selv afgørende nyt. Kultur & Kommunikation bidrog til at skabe en kreativ ramme for såvel partnernes idéudvikling som samarbejdets første skridt.

Sammen med Forskning og Innovation ved KU udviklede vi projektet i detaljer og skrev ansøgningen, der førte til fonds- og regionsfinansiering inden for en samlet projektramme på 35 mio. kr.

Next Generation styrker væksten i regionen ved at modne de højtuddannede til at starte egen virksomhed og skabe vækst på grundlag af teoretisk viden. Midlerne er elite-undervisere inden for entrepreneurship education samt praktisk træning og sparringsforløb for studerende.

Læs mere her eller kontakt Kirsten på tlf. 2291 3868 for nærmere oplysninger.

   
   
Dansk Lys

DANSK LYS – innovationsnetværk med kommunerne i central rolle

Vi står overfor et globalt teknologiskift drevet af udfasning af glødepæren. Alene i danske kommuner skal op imod 600.000 armaturer i byrummet udskiftes til nye, energieffektive løsninger. På opdrag af det regionale projekt LYSLYD, kortlagde vi sektoren, rekrutterede forskningsmiljøer og virksomheder. Sammen med DTU Elektro, Dansk Center for Lys, VELUX, Louis Poulsen, NRGI, AF Hansen & Henneberg m.fl. skaffede vi 28 mio. kr. i finansiering, heraf 14 mio. kr. fra statslige puljer. Kommunerne er centrale i projektet som innovative medskabere af fremtidens byrumsbelysning.

Hjemmesiden DANSKLYS.DK er under konstruktion - vil du vide mere med det samme, kan du kontakte Flemming på tlf. 2612 2630 for nærmere oplysninger.

Foto: Johannes Jansson/Norden.org  
   

Netværk for Dansk Lydteknologi

Netværk for DANSK LYDTEKNOLOGI

Dansk Lyd er i verdensklasse, og vi har en perlerække af virksomheder med succes på det globale marked: Bang & Olufsen, Brüel & Kjær, Oticon, WIDEX, GN Resound, TTC Electronic, DPA Microphones, G.R.A.S., Reson med mange flere. I 2006 analyserede vi sammen med DELTA sektorerne, og det gav i 2008 basis for sammen med DTU, en række forskningsmiljøer og 13 ledende virksomheder at stifte Netværk for Dansk Lydteknologi. Netværket har et budget på 28 mio.kr., som blev skaffet fra private virksomheder, forskningsinstitutioner samt Forsknings og Innovaitonsstyrelsen.

Læs mere her eller kontakt Flemming på tlf. 2612 2630 for nærmere oplysninger.

 
   

Om Kultur & Kommunikation
Kultur & Kommunikations nyhedsbrev med links til fordybelse udsendes max én gang om måneden. Denne gang udsendes det for at informere om nogle af de mange projekter, vi er involveret i, for dermed at informere og inspirere.

Vi håber, du vil synes om det, ellers kan du til hver en tid framelde det ved at klikke her.


De bedste hilsner

Kultur & Kommunikation

   
Læs mere om ovenstående og vores andre spændende nyheder på kulkom.dk

Har du fået dette nyhedsbrev ved en fejl, og ønsker du ikke at modtage det igen, beder vi dig tilkendegive det ved at klikke her.

Kultur & Kommunikation * Republikken * Vesterbrogade 24B, 2. Sal * 1620 København V *+45 26122630 *info@kulkom.dk